Instalace představuje poslední sladký chod barokního banketu z období 18. století. V centru téměř pět metrů dlouhé tabule ve tvaru elipsy trůní zlatá nástolní ozdoba z konce 18. století zapůjčená na Konopiště z metternichovského fondu na zámku Kynžvart.

Na stole je rozprostřeno téměř 40 talířů a podnosů ze vzácné týnecké kameniny plných cukrovinek vyrobených podle dobových receptur a vyobrazení. Jde především o marcipánové cukroví, dražé, želé, ovocné aranže korunované ananasem a cedráty, obřími sicilskými citrusy, které nesměly chybět na žádné šlechtické barokní tabuli.

Tato malá, ale impozantní výstava pomáhá návštěvníkům představit si, jak šlechta v období osvícenství stolovala. Autory výstavy jsou Libuše Ruizová a Eva Boušková z generálního ředitelství Národního památkového ústavu a Milan Svoboda z Ústavu etnologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.