Celý obsah PROPAMÁTKY je přístupný zdarma. Jen některé části až po přihlášení.
Ještě nemáte svůj účet?
Celý obsah PROPAMÁTKY je přístupný zdarma. Jen některé části až po přihlášení.
Ještě nemáte svůj účet?
Máte rádi kvalitní obsah? Zapojte se do komunity čtenářů tohoto webu a podpořte jeho další rozvoj.
Publikováno
23. 08. 2016Rubrika
Tipy a inspiraceTémata
KOSTELEC NAD ČERNÝMI LESY | Černokostelecký pivovár se připravuje na vrchol pivovarské sezony, kterým bude 10. září tradiční podzimní Vykulení. Hlavním tématem 13. ročníku bude bednářské řemeslo. Letos se bude opravovat největší pivní ležácký sud o objemu 123 hektolitrů.
Pro návštěvníky bude v provozu k vidění požahovací stroj, mlátička a cirkulárka na pohon stabilním motorem. „Pivo budeme točit z dřevěných a hliníkových sudů a kameník bude vyrábět sladovnický znak. Z našich piv budou na čepu mimo Černou svini, Bílou svini a Březňáka především jednosladové Plzeňák, Vídeňák a Mnichovák,“ přibližuje program Vykulení Milan Starec z Černokosteleckého pivováru. V rámci Vykulení bude představen také nový unikátní exponát v pivovarském muzeu – mechanický hvozd systému Ječmen. Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na bohatý kulturní program s řadou hudebních skupin a gurmánské speciality. Vstup je zdarma.
Více informací o Černokosteleckém pivováru naleznete v KATALOGU SLUŽEB, na FACEBOOKU a v příloze. O aktivitách v pivovaru si můžete přečíst také ROZHOVOR s Milanem Starcem.